
Připravte si zdravý talíř a pochutnejte si na špenátových palačinkách se feta sýrem. Ať už si připravíte bohatou snídani nebo odlehčenou večeři. Pojďme na to!
Ingredience – 4 osoby
75g mouky, 160g čerstvého špenátu (nebo 100g mraženého), 240ml odstředěného mléka, 1 velké vejce, 1 PL oleje, 125g feta sýru, 4 rajčata, 4 PL drcených vlašských ořechů, skořice, pepř
Postup
Uvařte špenát na pánvi na 2 PL vody a přidejte pepř a trochu skořice.
Promíchejte špenát s mlékem, aby se dokonale smísily. Našlehejte společně mouku a vejce. Přidejte špenátovou směs, abyste vytvořili lité těsto.
Na středním plameni zahřejte nepřilnavou pánev na smažení a přidejte olej. Vlijte naběračku litého těsta a smažte jako palačinku.
Palačinku obraťte, abyste obě strany osmažili dozlatova.
Omyjte rajčata a nakrájejte je na plátky. Rozdrobte feta sýr.
Palačinky ihned podávejte teplé, se sýrem, rajčaty a vlašskými ořechy.
Dobrou chuť.
Tipy
Palačinky vám v ledničce vydrží až 2 dny, tedy pokud je nesníte dříve.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.