Kreativní adventní kalendáře

AdventBoxes1

Opět se blíží advent, a tak vám přináším nápady na kreativní kalendáře.

Tentokrát jsem pro děti vytvořila adventní kalendář skládající se z různě velikých krabiček. V krabičkách je na každý den schovaná maličkost. Jsou ozdobené vánočními motivy. Chceme si ten adventní čas krásně užívat.

Každý dárek, který se dává, i když je malý, je ve skutečnosti velký, je-li dáván s láskou.

Vytvořte jednoduchý kalendář ve tvaru kornoutů. Pod kornout ukryjte maličkost. Kornouty zamíchejte, tak aby si děti procvičily znalost v poznávání čísel!

Na různé krabičky vytvořte obrázky, krabičky naplňte a připevněte na zeď.

A co takhle adventní kalendář v podobě dortu? Papírové krabičky ve tvaru kousků dortu vypadá naprosto úžasně.

Vytvořte malé laskavosti: připevněte vzkaz ke každému datu s návrhem s nezištnou aktivitou pro děti – například darovat staré hračky potřebným, nebo donést kávu svému učiteli!

Ozdobte krabičky od sirek a vystavte je ve skleněné dóze.

Adventní kalendář na lednici je vytvořen z malých kovových krabiček s magnetem. Krabičku ozdobte, vložte maličkost a naarnžujte do vánočního tvaru.

Zrecyklujte všechny roztomilé ponožky ze kterých již vaše děti vyrostly! Přidejte čísla, upevněte pomocí mašličky a vložte dárečky.

Vytvořte „adventní strom“ a použijte různě velké krabičky a zavěste na obarvenou větev.

Kalendář který vám vydrží i několik let, vytvoříte ušitím z látky či filcu.

Adventní kalendář, který vás bude stát jen pár korun (a zároveň vám vytvoří časový prostor pro vás tak drahocenný, kdy se děti samostatně zabaví). Nechte je nakreslit obrázky na každou očíslovanou obálku, a pak připeněte na zeď.

Pěknou girlandu v podobě adventního kalendáře vytvoříte složením papíru s vytištěným číslem.

Letošní rok jsem pro děti vyrobila různě velké krabičky ve vánočních barvách. Ozdobila jsem je čísly a vánočními motivy pomocí razítek a vánočních papírů. Mám tak možnost dětem schovat větší i menší překvapení, aby se čekání na 24.12. bylo plné zážitků.

Zanechte komentář

Your email address will not be published.

Top