Adventní Curych

Cover_Curych 0123

Letošní železnou adventní neděli jsem vyrazila do Curychu. Město je nádherně nazdobené! Všude krásná vánoční výzdoba, v ulicích města i výlohách obchodů.

Ubytování v Curychu

Máme rádi úžasný cozy hotýlek v centru města. Dochozí vzdálenost z nádraží, kam přijedete pohodlně z letiště. Příjemný interiér pokojů, pohodlná postel, milý personál a stylová restaurace. Sem se vždycky rádi vracíme.

Procházka městem

Jen jsme odložili kufry a vyrazili do města na oběd a svařák. Vánoční výzdoba byla na každém kroku. Na Starém městě je jich několik. Mají tu vánoční stromy a všude výborný svařák. Stánky nabízí rozmanité zboží, rozhodně žádné cetky

Luxusní nákupní třída Bahnhofstrasse je ozdobena zavěšenými světýlky, takže máte pocit, že procházíte pod oblohou plnou hvězd. A nádherně ozdobená tradiční kavárna Sprungli. Návštěva v této kavárně je skoro povinností

Takže zastávka na kávičku a dortíček.

Vánoční trhy

Vánoční trhy mají ve městě na různých místech. Menší i větší. Ale vždy s krásnou atmosférou. Münsterplatz na starém městě má malebnou atmosféru, krásný vánoční strom se svítícím sobem a sáňky. Večer tu byl i koncert, což atmosféru umocnilo.
Další mini trh byl hned za Grossmünster, s výhledem na řeku. A vánoční stánky byly také různě rozesety po ulici Niederdorfstrasse. Tady se zastávkou v Raclette Factory.
Velký a moc krásný vánoční trh byl na Bellevue, náměstí před Opernhaus Zürich. Atmosféra byla naprosto úchvatná, až jsem zapomněla fotit! Stánky nabízí handmade výrobky ze dřeva (dovezla jsem si nové vařečky), kožené výrobky made in Swiss, výrobky specializované pro pány – šle, bekovky, kašmírové šály, ale i motýlky a další.
Další stánky nabízí samozřejme svařák různé tradiční i netradiční jídlo ke konzumaci, ale i pověstné švýcarské sýry. Narazili jsme i na velký stánek s tureckým medem různých příchutí.
Velkou atrakcí pro děti je kolotoč s koníky. Hodně podobný tomu, který máme na Letné v Praze.

Restaurace

Restaurací v Curychu je mnoho, ale dám vám tipy na ty, které máme rádi. Jak už jsem zmínila, tak jednou ze stálic je Raclette Factory. Nově objevedou restaurací je Tao’s na Starém městě. Klasická švýcarská restaurace na Münsterhof je Zunfthaus zur Waag nebo Zunfthaus zur Zimmerleuten. A jedna mimo centrum, pár zastávek tramvají, najdete Stapferstube da Rizzo.

Výlet

Víkendový výlet je u konce. Bylo to krásné, ale krátké. Tak zas někde na viděnou.

Alla

Zanechte komentář

Your email address will not be published.

Top